EenUur Flyer A6 Brugge kl
29 maart 2023: 1 uur voor/met Hem in de Sint-Jakobskerk

Deuren open: vanaf 19.00u
Start voorstelling: omstreeks 19.30u

 

1uurMetHem 1 6 klMet grote vreugde en trots lanceren we het project 1 uur voor/met Hem. Een voorstelling waarin je als toeschouwer op een unieke manier deel wordt van het passieverhaal van Jezus. 

De personages Maria, Petrus, Jezus en Pilatus voeren ons mee in het beklijvende verhaal over pijn en verdriet enerzijds en hoop en toekomst anderzijds. Door middel van beeld, licht en geluid worden we als toeschouwer uitgenodigd om de passie van nabij te beleven door de ogen van de personages. Een verteller en enkele verhalende liederen van de band Xamen maken de voorstelling compleet.


Er zijn enkele elementen die deze voorstelling uniek maken. Tijdens het schrijven van het scenario, hebben we oog gehad voor de leefwereld en de beleving van de personages. Vragen als "Wat spookte er door het hoofd van Pilatus toen hij Jezus veroordeelde?"; "Hoe komt het lijden van Jezus binnen bij Maria?"; "Wat met Petrus die beweerde dat hij Jezus altijd zou verdedigen en dan toch zegt dat hij Hem niet kent?" zijn slechts enkele vragen die bepalend zijn geweest voor de basis van het scenario.

1uurMetHem 1 6 klDe personages zijn tijdens de voorstelling niet lijfelijk aanwezig. Ze worden niettemin toch tot leven gewekt door hun stemmen en passende decorelementen. We wouden geen stereotypen opwekken. Vandaar deze keuze. Wie de toeschouwer op de vier aanwezige stoelen van de personages ziet zitten, zal grotendeels bepaald worden door de verbeelding van de toeschouwer zelf.
De voorstelling bevat heel veel impulsen. De verwerking daarvan ligt volledig bij de toeschouwer zelf. Iedere toeschouwer zal deze voorstelling bijgevolg op een totaal andere manier beleven. Op deze manier wordt deze avond een intens moment waarbij een vernieuwende blik op het passieverhaal ontluikt.

Deze voorstelling biedt een unieke kans om tijdens de veertigdagentijd onze verbondenheid met Jezus te versterken. Immers, met deze voorstelling maken we al een uurtje voor Hem vrij. Er voor Hem zijn, met Hem zijn. Je bent van harte welkom!


Tim Lagae
Scenarist en bezieler