We kunnen rekenen op verschillende mooie initiatieven:

sociale projecten dicht bij huis


 

Huis “Mensa” wil een voorlopige thuis bieden aan thuisloze vrouwen, eventueel met kinderen. De zusters van Don Bosco geven de voorkeur aan de minsten.

MensaS
 

Integraal werkt rond huiswerk- en studiebegeleiding, het bevorderen van zelfstandigheid van de deelnemers, ontmoeting en integratie evenals interreligieuze dialoog.

MensaS
 

Open Balie is een ontmoetingsplaats waar mensen samen kunnen verpozen en tot gesprek komen. Welkom elke dinsdag van 9.30 u. tot 11u. voor een tas koffie of thee met een koekje. Ook open elke zaterdag van 11 tot 12 uur (met kans op maaltijd) en op de meeste feestdagen.

MensaS
 

Open Parochiehuis is een ontmoetingsplaats waar mensen een gezellig babbeltje kunnen slaan of een gezelschapsspel spelen. Welkom elke dinsdag van 14 tot 17 uur.

MensaS
 

Poverello is een plaats waar je op weekdagen dagelijks warm kan eten of een tas soep kan krijgen tegen een kleine vergoeding.

MensaS
 

De Sint-Michielsbeweging wil jonge mensen begeleiden in hun geloofsgroei als christen. Vanuit de oproep van Jezus’ Blijde Boodschap willen we het Evangelie handen en voeten geven. We proberen in vriendschap op weg te gaan met mensen in nood.

MensaS
 

Vincentius Brugge Sint-Pieters bedeelt maandelijks voedsel in Huize Fotini.

MensaS
 

Solidariteit Onthaalhuis Christus Koning (SOCK) heeft een onthaalhuis dat een verblijf biedt aan daklozen en vluchtelingen. Een groep omarmers begeleidt de inwoners van het onthaalhuis.

MensaS
     

 

missieprojecten

missiekring SA S Missiekring Sint-Anna bouwt samen met alle medewerkers bruggen over de landsgrenzen heen; delen in enthousiasme en motivatie, solidariteit en engagement om zo mens te zijn voor elkaar. Ons jaarlijks hoogtepunt: het missieweekend in oktober in verbondenheid met onze projecten. 
missiekring Sint-Donatianus Missiewerkgroep Tulay wil een brug slaan naar andere continenten. Ze wil verder bouwen op wat was, maar ook een brug slaan naar arme, noodlijdende gemeenschappen in de hele Derde Wereld.
   

 

werkgroep solidariteit

Met de werkgroep 'solidariteit' komen we samen om Welzijnszorg en Broederlijk Delen praktisch voor te bereiden. Heb je zin om mee te werken met Welzijnszorg of Broederlijk Delen stuur gerust een mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..