KERKELIJK HUWELIJK

Het kerkelijk huwelijk is een 'ja' van twee mensen aan elkaar, aan God en aan de geloofsgemeenschap.

Man en vrouw krijgen Gods liefde om elkaar te kunnen beminnen. Ze beloven elkaar om door hun levenslange liefde en trouw levend beeld te worden van Gods liefde. Dat doen ze door hun wederzijdse gave aan elkaar en door het ontvangen van nieuw leven uit Gods hand.

De huwelijkszegening kan plaatsvinden in een eucharistievieiring of een gebedsviering door een priester en/of diaken.

 

HUWELIJK AANVRAGEN

Jullie denken aan trouwen voor de kerk?

Neem hiervoor tijdig contact (minimum 6 maanden) op met dit aanvraagformulier of telefonisch via het secretariaat. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op.

 

Afbeelding van adevcv via Pixabay

ONTMOETINGSAVOND TOEKOMSTIGE TROUWERS

Net als jullie vinden we het vanuit de geloofsgemeenschap belangrijk dat deze dag onvergetelijk wordt, feestelijk én zinvol.

Daarom nodigen we jullie graag uit op onze ontmoetingsavond voor toekomstige trouwers. De datum daarvan wordt nog later bepaald.
Tijdens deze avond staan we stil bij de betekenis van 'trouwen voor de kerk'. We doen dit aan de hand van enkele getuigenissen en workshops. We hopen dat jullie tijdens deze avond inspiratie vinden en goeie ideetjes opsteken!


Graag inschrijven op het secretariaat met vermelding van:

Naam en voornaam bruid en bruidegom
Adres(sen)
Huwelijksdatum
Kerk + priester/diaken

Handig voor de huwelijksviering

De Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal maakte een beknopte brochure 'Trouwen voor de kerk. Een praktische wegwijzer' (te bekijken via www.gezinspastoraal.be)