Hoe kunnen dak- en kanslozen de corona-maatregelen naleven en overleven?

Vandaag verstillen onze dagelijkse activiteiten en alle bijhorende sociale contacten. Dit maken heel wat mensen mee, ze worden op de proef gesteld. Het normale dagelijkse leven valt stil en sommigen zijn helemaal alleen, voor lange tijd.

Brugse kerken delen licht

Brugse kerken delen licht is een initiatief van de oecumenische studie- en werkgroep West-Vlaanderen. Tijdens de coronacrisis willen we kerken uitnodigen om licht te delen met elkaar. Wat is de bedoeling? Steek een kaars aan in jouw kerk en maak daar een foto of video van. Stuur deze door naar ons mailadres: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Je kunt bij je berichtje ook een kort gebed, een lied of woorden van bemoediging en troost meegeven. We plaatsen de foto's en video's op deze facebookpagina en zo ontstaat er in Brugge een digitale fakkeltocht: licht dat van kerk naar kerk gaat als teken van hoop, liefde en verbinding. Alle kerkgenootschappen zijn welkom om mee te doen!

Ook op Facebook: https://www.facebook.com/Brugse-kerken-delen-licht-101092678206616

 
 

Vanaf zondag 22 maart tot het einde van de corona-epidemie zullen elke zondag de klokken van alle katholieke kerken in ons land samen luiden van 9.55 uur tot 10 uur.

Met dit samen luiden van de klokken wil de katholieke gemeenschap van ons land eenieder in deze moeilijke periode een hart onder de riem steken, in het bijzonder de zieken en allen die zich voor hen inzetten.

Op Kerknetwebsite van bisdom Brugge is een rubriek met ‘veelgestelde vragen’ gepubliceerd, die de komende dagen wordt aangepast in functie van nieuwe richtlijnen van de overheid of de bisschoppenconferentie. Ze vullen ook aan met antwoorden op vragen die ze binnenkrijgen.

Ga naar de Veelgestelde vragen Coronamaatregelen van bisdom Brugge

Op Kerknet verscheen de brief van onze bisschop Lode Aerts "Anderen nabij zijn, in tijden van afstand houden"

Klik hier om de brief te lezen

Vieringen afgelast

Vanwege de huidige evolutie van de corona-epidemie beslist de Bisschoppenconferentie van België om alle publieke liturgische bijeenkomsten van de katholieke Kerk in ons land te schorsen. De beslissing gaat in op 14 maart en geldt alvast tot en met zondag 19 april.

Vastenactiviteiten 2020

Alle openbare kerkelijke vieringen tot en met zondag 19 april worden afgelast.

Halfvasten: zaterdag 21 en zondag 22 maart

1ste omhaling t.v.v. Broederlijk Delen

Zondag 22 maart

AFGELAST Solidair ontbijt in het Meersenhuis, Oostmeers 5

Goede Vrijdag 10 april

AFGELAST Sober maal van 11.30 tot 13.00 u.
De Toren (Fotini), Blankenbergse Steenweg 217
De Romerozaal, Venkelstraat 6

Zaterdag 11 en zondag 12 april

2de omhaling t.v.v. Broederlijk Delen

 

Klik hier voor een printversie Brochure vasten 2020 S