Misvieringen ongewijzigd

Situatie ongewijzigd

Ondanks de beperkte ‘versoepeling’ van het Overlegcomité (11 december 2020: eredienst voor maximum 15 kerkgangers) besluit onze pastorale eenheid Sint-Donatianus om geen eucharistievieringen te organiseren zowel tijdens de week en het weekeinde, evenmin op Kerstmis. Met andere woorden: de situatie blijft ongewijzigd, voorlopig tot en met 15 januari, zoals eerder ook aangekondigd. Trouwens, met een maximum aan 15 kerkgangers is dit moeilijk. We willen niemand teleurstellen, ook al zijn we ons bewust dat velen hartsgrondig verlangen de draad terug op te nemen en samen zoals vroeger eucharistie te kunnen vieren, zonder enige vorm van beperking. Het is dus nog even doorduwen en volhouden en dat is voor niemand gemakkelijk.

Oproep van solidariteit

Het bisdom Brugge heeft er alle begrip voor wanneer ter plaatse wordt beslist om – zoals in het volledige decanaat – geen vieringen te voorzien, met uitzondering van uitvaarten en huwelijken. Het garanderen van de veiligheid en de gezondheid van iedereen blijft in deze moeilijke tijd de belangrijkste regel.

We sluiten ons hier bij aan en roepen ieder op tot solidariteit en verbondenheid met mensen die het in deze tijden moeilijk hebben. Weliswaar staat de deur op een kier. Het licht komt ons reeds tegemoet, maar dat betekent nog niet dat we die deur helemaal kunnen openen of passeren!

Zinvolle alternatieven

Ministerieel besluit vanaf 27 november

-> Er zijn GEEN MISVIERINGEN meer tot en met 15 januari 2021.

-> Enkel UITVAARTEN zijn toegestaan met maximaal 15 aanwezigen per familie, kinderen -12 jaar niet inbegrepen.

De meeste kerken blijven open voor persoonlijk gebed.
Maximum 4 mensen per gezin/groep kunnen de kerk binnenkomen, kinderen -12 jaar niet inbegrepen, weliswaar op veilige afstand.

Meer info over "Gezondheid en preventie bij sociaal contact tijdens de coronacrisis" vindt men hier.

 

Priesters Lieven, Antoon, Stijn en Lode en parochieassisitent Hans overbruggen Brugge en houden er de vaart in naar Damme tegen armoede!
Ze houden een sponsortocht en vragen jullie steun. Je vindt hier de nodige informatie: Samen tegen armoede

Een goede woning zou voor onbetaalbare momenten moeten zorgen. Voor 1 op de 5 huishoudens is wonen onbetaalbaar. Onaanvaardbaar!
Zij zetten daarom hun benen in. Met de inkomsten van hun betere benenwerk en jouw sponsorgeld kunnen ze samen meer dan 100 armoedeprojecten steunen.

 KenL.2020

 

"Mag het iets meer zijn?"

Iedereen in Vlaanderen kent deze woorden. We horen ze doorgaans bij de slager, de vishandelaar of de groentenboer.

De slogan en de foto van de nieuwe affiche van KERK & leven knipogen naar dat bekende beeld, maar betekenen natuurlijk iets anders. Als er gevraagd wordt of het iets meer mag zijn, bedoelt men iets meer waardevol, met meer diepgang, met zin en betekenis in het leven. Dat is namelijk wat KERK & leven te bieden heeft.

Bisschop Lode Aerts
heeft Hans Schilders benoemd tot parochieassistent
en Stijn Vanhee benoemd tot medepastoor
in de pastorale eenheid St.-Donatianus te Brugge.

Omwille van de nieuwe richtlijnen inzake de coronamaatregelen zijn we genoodzaakt om de aanstellingsviering van Stijn en Hans UIT TE STELLEN naar een latere (onbepaalde) datum.

Dank om je begrip!

 

Op Kerknetwebsite van bisdom Brugge is een rubriek met ‘veelgestelde vragen’ gepubliceerd, die de komende dagen wordt aangepast in functie van nieuwe richtlijnen van de overheid of de bisschoppenconferentie. Ze vullen ook aan met antwoorden op vragen die ze binnenkrijgen.

Ga naar de Veelgestelde vragen Coronamaatregelen van bisdom Brugge